Hyvä renki, huono isäntä

Viimeisestä ”Etsimessä” -jutusta onkin kulunut jo reilu vuosi. Aika on viilettänyt työn ja yhden pihapiirin rakennusprojektin kimpussa niin, ettei ole tahtonut perässä pysyä.

Viime kesä (ja vähän kevättä ja syksyäkin, nitojan huom.) meni aika tarkalleen rakentaessa. Siinä välissä tuli kuvattua lehtijuttuja ja erilaisia tilaisuuksia. Yhden kirjan kuvituksessakin tuli oltua mukana.

Useimmiten kuvakeikalle piti lähteä suoraan rakennustellingeiltä ja vasara tai moottorisaha vaihtui sujuvasti kameraan. Kuvaustilanteessa olikin selittelemistä rähjäisen ulkoasun vuoksi. Tosin maaseudulla ihmiset vielä ymmärtävät, että hommat on tehtävä silloin kun ne kohdille sattuvat ja ulkoasun kanssa ei ole niin nöpön nuukaa.

Luontoon ei ehtinyt juuri kuvaamaan. Mainittavin oli pohjoisen reissu Jäämeren rannalle, josta voisi kirjoittaa vähän lisää myöhemmin. Oli myös joitakin kojuiluja ja haahuiluja lähimaastossa, mutta ei niistä taida olla paljon kerrottavaa. Tältä istumalta en muista yhtäkään.

Kuvausvälinepuolella on vaihtunut kamerarunkoa ja salamakalustoa on päivitetty ajan tasalle. Joitakin valonmuokkaimia on myös tullut hankituksi. Ajatuksen taivaanrannassa siintää pieni studion rakentaminen, mutta se ei valmistu ainakaan näille lumille, tuskin seuraavillekaan… Vanhassa pihapiirin tallirakennuksessa olisi hyvät tilat tehdä pieni (joka valmistuttuaan osoittautuu liian pieneksi, kuten kaikki muutkin rakennukset) studion tapainen.

Myös vanha hyvin palvellut Eizoni sai väistyä uuden monitorin tieltä – NEC PA241w on puolivuotisen käyttönsä aikana osoittautunut hyväksi, sanoisin jopa erinomaiseksi. Tästä myöhemmin lisää.

Nyt päästään kaikelta jaarittelulta otsikon aiheeseen: ”kotisivut on hyvä renki, mutta huono isäntä”. Kyllä, päivitettynä. Mutta se päivitys, se tahtoo jostain kumman syystä viivästyä tai jopa unohtua. Sitten se ”päivitys” jäytää tekemättömien töiden aivopoimussa päivisin (joskus öisinkin). Mutta aina sitä on mukamas tärkeämpääkin tekemistä.