Nyt pomppasi

No se sitten tapahtui.. Heinäkuun puolivälissä pomppasi ulkoinen LaCie 750 Gt Quadra. Levy kerkesi olla käytössä puolisen vuotta ja jo nyt himmeni järjen valo. Kuulin kautta rantain, että erä LaCien ulkoisia levyasemia, joilla on Samsungin sisuskalut, on ollut hieman ongelmallinen. No juttujahan liikkuu, se on selvä. Vahinkoja ei päässyt juuri tulemaan. Jokunen työläämpi psd-tiedosto ja erinäinen liuta hakusanoja.

Eräässä atk-liikkeessä kokeilivat reilun viikon ajan (jollakin ohjelmalla) tiedostojen palauttamista, mutta huonolla menestyksellä. Levyn 13000:sta kuvatiedostosta talteen saatiin n. 500 jiipekkiä, joista osa korruptoituneita. Ei hurraamista, tosin lysti ei maksanut paria kymppiä enempää.

Kertoivat samalla erään firman edustajan tulleen taannoin levyasema kainalossa kyselemään neuvoja. Ulkoisella kiintolevyllä oli koko firman kirjanpito ja nyt levyasema ei toimi. Kysyivät atk-liikkeestä, oliko kirjanpidosta varmuuskopioita. Ei ollut, vastasi myrtynyt liikkeenharjoittaja. Lähettivät kiintolevyn firmaan, missä ammatikseen hoitavat tietojen palautukset. Homma maksaa paljon, mutta liikkeenharjoittajan näkökulmasta, jos saavat tiedostot talteen, kustannuksilla ei ehkä ole niin suurta väliä.

Oman levyni tiedostojen palauttamisen yhteydessä joutuivat rikkomaan yhden takuuteipin. Soitin ostoliikkeeseen asian tiimoilta ja ei kuulemma pitäisi haitata takuuta. Kova(n onnen)levy on tällä hetkellä vielä maahantuojan hotteissa. Odottelen postia.

P.S. Kaksi viikkoa tämän episodin jälkeen laukesi appiukon PC. Tautia tuntuu olevan liikkeellä.