Erävaelluksen edellytykset

Päätin haistattaa huilut sivistykselle, näyttöpäätteille ja aina ajankohtaisille ohjelmille. Lähden luontoon, karuille kallioille, hämyisiin korpijuotteihin, missä ei ole Midi-korkuisella varrella varustettu Gore-Tex-maastojalkine vielä sammalta tallannut.

Itella toi juuri parahiksi erätarvikekuvaston, jossa oli heti kansilehdellä valmis pakkauslista kesävaellukselle. Anatomic-rinkastani meinasivatkin unohtua Energiapatukat ja Nestetankkausjärjestelmä. Listasta löytyivät myös Katkolahjehousut ja Outdoor-päähine, jotka ovat tuiki tarpeellisia auringon paahteessa. Samalla saa kulkiessa näppärästi ladattua Askelmittarin ja Rannetietokoneen akut kätevällä Aurinkopaneelilla. Ekologista jos mikä.

Erävaellus ei ole pelkästään hikistä tarpomista paikasta A paikkaan B. Ruoka- ja kahvitauot ovat retkien kohokohtia. Tuotekuvaston sisäsivuilta löytyi kätsä Kokoontaitettava, Salkkuun Pakkautuva Picnic-pöytä. Kannon nokassa istuessa uusien Aktiiviliikkujan Windstopper Softshell-housujen persaukset kun ovat vaarassa pihkaantua.

Siinä samalla pöytäsysteemiä taitellessa saa Taskukokoisella Superkevyellä Kaasukeittimellä Real Expedition Merikissapastan hetkessä valmiiksi. Jos valmisruoat tuntuvat tuimilta vaeltajan suussa voi apetta kevyesti terästää 6 in 1 Maustesetistä. Mikäpä on vaeltelijan sulatella Merikissapastaa tunturipaljakalla Vaativan Harrastajan Taukotakki harteilla ja unohtaa arjen kiireet ja stressi.

Kunnon yöpymisvehkeet ovat välttämättömät. Rupeaa rautaisenkin erävaeltajan saapas lipsumaan jos yöunet jäävät hunningolle. Uhkana ovat vesisateet, telttakaaria koettelevat myrskytuulet, pirulliset hyönteiset jotka löytävät teltasta pienimmänkin reiän. Käpykin saattaa olla lonkan alla painamassa.

Näitä uhkakuvia vastaan on retkelle hyvä pakata mukaan Bivakkimainen, Kaikilla Tarvittavilla Ominaisuuksilla Varustettu Vaellusteltta. Väsyneen selkäruodon alle pitää varata Innovatiivinen ja Ultrakevyt Micro-lite Ilmatäytealusta, jonka päälle voi leväyttää Horizon N-160 DWR/white Nyloni-kankaisen Angel Firen. Siis makuupussin. Sehän on tietenkin Downproof Vettähylkivyyskäsitelty. Jos ei tällä makuuvarustuksella tule uni, kannattaa eräliikkeen sijasta valita apteekki.

Vaikka erämaassa ollaan, kaukana muista ihmisistä, kannattaa hygieniasta pitää huolta. Hiertynyt taive tai rakko jalassa on ikävä kokemus, joka saattaa taittaa terän muuten erinomaiselta reissulta. Rinkkaan sujahtaa Watatait Toilet Paperpouch, jossa pysyvät vessapaperit kuivana ja järjestyksessä. Hyisessä purossa peseytyminen on hiuksia nostattava kokemus. Mukaan kannattaa varata musta Solar-retkisuihku, jossa pesuvesi lämpiää auringon säteiden vaikutuksesta. Ripustus puun oksaan ja kohta lämmin suihku odottaa iloista retkeilijää. Tosin aina ei aurinko paista ja puutkin saattavat olla kaukana.

Vaelluksella kuljeskellessa tulee kädessä pidettyä jos jonkinlaista keppiä tai karahkaa. Siitä saa tarvittaessa tukea ja kädetkin saavat vähän liikuntaa. Enää ei tarvitse vaeltajan kaivella tauolla tikkuja kämmenpohjasta kun ottaa mukaan Titaanirunkoiset Teleskooppisauvat, joissa on Foam-kahva Integroidulla kompassilla, Carbid-kärjet ja Neopren-vuoratut rannelenkit. Pakettiin kuuluu tietysti iskuja myötäävä Vibra-Stop Systeemi. Pysyy tauolla pannukahvi kuksassa kun eivät tärise kädet.

Pariviikkoinen erävaellus näillä vehkeillä tulee olemaan varmasti ikimuistoinen kokemus. Tosin kotiin palatessa saattavat tutut tavarat ja koneet tuntua vanhanaikaisilta ja ikäviltä. Tähänkin vaivaan löytyy varmasti jonkinlainen kuvasto. Metsän poika tahdon olla.