Kuopion kolmas Rôtisseur -kilpiravintola

Puijon Torniravintola sai arvokkaan tunnustuksen, kun siitä tuli Kuopion kolmas Rôtisseur -kilpiravintola. La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande -järjestön myöntämän kilven luovutti Savon voutikunta  kilvenluovutusillallisen yhteydessä.

Kilpi-illallinen käsitti viisi herkullista ruokalajia ja niille omat viininsä. Työaikana oli harmi kyllä jätettävä viinit lasiin, mutta ne tarjoiltiin kattaukseen kuvattavaksi.

Kuvaajalla on pääsy paikkoihin, joihin siviilinä ei pääse. Oli erittäin mielenkiintoista seurata ravintolakeittiössä, kuinka pieteetillä annokset syntyivät. Meininki oli ammattimaisen rauhallista ja tehokasta. Kaukana oli telkkarin kokkiohjelmien melske ja mäläkättäminen.

Valokuvaajan on osattava hahmottaa kuvauspaikka, jolloin liikkuminen on tehokasta ja turha ramppaaminen jää pois. Puijon Torniravintolassa on näköalaravintolalle tyypillinen pyörivä lattia, jolloin ovet ja kulkuaukot vaihtoivat alati paikkaansa. Nauratti – välillä oli kuljettava täysi kierros, jotta löysi takaisin ovelle, josta oli vähän aikaa sitten kulkenut.

Mieleen putkahti Speden leffa Pähkähullu Suomi, jossa iloinen seurue vaati lisää kierroksia. Kilpi-illallisella pyörivän lattian kierrokset olivat onneksi maltilliset.

Suuret kiitokset Tiinalle vieraanvaraisuudesta ja huumoritajuiselle henkilökunnalle kuvausavusta – oli helppoa työskennellä. Onnea Puijo!