Miilu -lehden päätoimittaja Päivi Laitinen valokuvaaja Petri Jauhiainen

2 cm, Journalisti

Ohjeet olivat yksiselitteiset: toiminnallinen retkipyöräilykuva Miilu -lehden päätoimittaja Päivi Laitisesta. Taitto aukeaman yli. Toimeksiantajana Journalisti.

Ahaa! No nyt päästään vauhtiin – rämisevää extreme-pyöräilyä kapeilla ja  kuhmuraisilla poluilla. Täh, hetkinen… Retkipyöräily… Eikös se ole rauhallista ajoa pikkuteillä retkivarusteet mukana. On se.

Toimintaa pitäisi kuitenkin olla… No mikäpäs, kuvataan pitkällä valotusajalla kohde pannaten, siis kohdetta kameralla seuraten valotuksen ajan. Tausta jää liike-epäterävyyden ansiosta toiminnallisen näköiseksi, mutta itse kohde on terävä. Valaisuun pari käsisalamaa radio-ohjauksella.

Aloitimme kuvaukset parin pellon välissä luikertelevalla pikkutiellä, jotta saadaan lato ja vähän avaruuttaa taustaan. Olimmehan retkipyöräilemässä.

Mutta, ongelmaksi muodostui pienillä kuhmuroilla oleva tien pinta: otos otoksen perään epäterävää suttua. Ei näyttänyt hyvältä. Etsimme uuden, mahdollisimman tasaisen ajoreitin (jota löytyi parin metrin matkalta) ja kokeilimme uudestaan.

No nyt! Heti ensimmäisestä ajosta lähtien teräviä ruutuja. Ja kyse ei ollut kuin parin sentin kokoisista epätasaisuuksista polkupyörän renkaiden alla. On se joskus pienestä kiinni.