Henkilöstökuvaus valokuvaaja Petri Jauhiainen

Osuuspankki hotelli Koli

Mikä on keikkastudio? Se on minimimäärä kuvauskeikalle pakattavaa (kuvaus)rompetta, jolla saadaan maksimoitua kuvan laatu kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Myös kuvauspaikalta lähtevän tavaran määrä on hyvä olla sama kuin sinne tullessa.

Ongelma keikkastudioissa on sopivan tilan löytäminen paikan päältä. Tilaa, varsinkin korkeutta, ei ole koskaan tarpeeksi ja asiat pitää tehdä soveltaen. Hyvä ennakkosuunnittelu ja etukäteen hyvissä ajoin paikalle saapuminen on jo puoliksi tehty, kuten sanonta kuuluu.

Minulla oli lapsuuden melikuva pankkimaailmasta jykevänä kivilinnakkeena, jossa liikutaan arvokkaasti ja turhia hötkyilemättä. Sovelsin tätä mielikuvaa kuvatessani Vehmersalmen Osuuspankin henkilöstöä Hotelli Kolilla: graniitin sävyinen jykevyys ja arvokkuus. Valaistus hoitui käsisalamoilla ja kuvausrekvisiittaa oli kiitettävän vähän.

Keikkastudion määre tässä tapauksessa ei kuitenkaan aivan toteutunut. Saapuvan ja lähtevän tavaran määrässä oli poikkeama: hävitin jonnekin sateenvarjon näköisen valonmuokkaimen. Paikkasin kansantalouden vajetta piipahtamalla Kuopion Rajalaan tasapainottamaan keikkakuvausromppeiden määrän.