Tasavallan presidentti valokuvaaja Petri Jauhiainen

Suomen tasavallan presidentti

Googlailen silloin tällöin valokuviani, minne päin maailmaa ja mihin käyttötarkoitukseen ne ovat päätyneet. Yleisesti ottaen kuvien luvaton käyttö rehottaa netissä, ei pelkästään innokkaiden bloggareiden palstoilla, vaan myös isojen firmojen, yhdistyksien ym. nettisivuilla. Tekijänoikeuksista ei piitata, tai hyvin usein ei tiedetä.

Toisinaan saan pyyntöjä, että voiko tiettyä kuvaani käyttää siinä ja siinä tarkoituksessa. Jos taustalla on yleishyödyllinen yhdistys tai vastaava, olen poikkeuksetta antanut luvan. Meneehän kuva(t) hyvään tarkoitukseen ja asetelma ruokkii myös oikeita käytäntöjä.

Hyvälle tuulelle minut sai eräs netistä löytämäni kuva. Otin sen Kuopio-Jukolassa kesällä 2014. Siinä tasavallan presidentti Sauli Niinistö kättelee Jukolan viestin voittajajoukkueen Kalevan rastin ankkuria Thierry Gueorgiou`ta. Kuva on päätynyt korkeimmalle taholle, Suomen tasavallan presidentin nettisivuille. Ja luvan kanssa. Työsähköpostistani löytyy edelleen osoite tpk.fi – tasavallan presidentin kanslia.