Ylioppilaskuvaus ja harrastus

Yhä useampi valmistuva ylioppilas haluaa harrastuksensa mukaan lakkiaiskuvaan. Harrastusvälineiden tuonti studioon ei ole nykyään poikkeuksellista.

Entäs jos harrastus on sellaista kokoluokkaa, että rekvisiittaa on mahdotonta tuoda mukanaan? No on mentävä kuvaamaan paikan päälle.

Puijon hyppyrimäet ovat Kuopion Klassillisesta lukiosta valmistuvalle Eliakselle tuttuja paikkoja ja hän kuuluu Hiihtoliiton Haastajat-valmennusryhmään.

Hyppyrimäillä kuvaamiseen pitää olla asianmukaiset luvat ja mäet ovat lukkojen takana. Tarkoituksemme oli kuvata suurmäessä (K 120), mutta se oli valmisteltu Red Bull-kisaa varten, joten nokalla otettavat kuvat piti kuvata K 90 mäessä. Kuvaussuunnitelmaa muutettiin lennossa ja osa suunnitelluista kuvista piti jättää pois. Onneksi puomikuvat pääsimme ottamaan suurmäen tornissa.

Homma saatiin kunnialla läpi pienistä mutkista huolimatta. Kameravehkeiden kantaminen edestakaisin hyppyrin portaissa auringon räkittäessä kirkkaalta taivaalta nosti mukavasti sykettä.

Isot kiitokset Eliakselle hienosta asenteesta ja kuvauspuitteista. Kiitokset myös paikalla olleille työmiehille heidän avustaan.