Kirjailija Kirsi Pehkonen Juuret Jylhäsamella valokuvaaja Petri Jauhiainen

Kansikuvaus Juuret Jylhäsalmella

Kirjailija Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi-sarja jatkuu. Kustannusyhtiö Karisto julkaisi juuri sarjan kolmannen romaanin Juuret Jylhäsalmella.

Kansikuvan kuvasimme kesällä 2018, jolloin aurinkoa ja poutaa piisasi. Kirjankannen teemoiksi kustantaja oli suunnitellut maaseutumaisemaa, kesää, poutasäätä ja vehreää luontoa. Kanteen valittu kuva otettiin Vehmersalmella, missä maisemat olivat aivan kuin Jylhäsalmi-kirjojen sivuilta napattuja.

Kuvauksien maalaispihapiiri löytyi Halolan tilalta Vehmersalmen rannalta. Pihassa oli kuin tilauksesta vanha Valmet, joka tietenkin otettiin kuviin mukaan – onhan sellainen kuulemma mukana kirjan tapahtumissakin.

Kansikuvan henkilö jää arvoitukseksi, sillä hän oli vain satunnainen ohikulkija matkalla Jylhäsalmelle. Tai ehkä kuvaan on pistäytynyt Juuret Jylhäsalmella -romaanin Emppu, matkalla Niittylahteen, Notkoon tai johonkin muista Jylhäsalmen idyllisistä maatiloista.

Isot kiitokset Vehmersalmen Halolaan kaikesta järjestelyistä ja rekvisiitasta 🙂

Valmet 20 valokuvaaja Petri Jauhiainen

Kansikuvan traktori on Valmet 20, lempinimeltään ”piikkilangan kiristäjä”. Traktoria valmisti Tourulan tehdas, entinen Valtion Kivääritehdas Oy.